Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
muce
11/3/22
COMUNICAT MUCE SOBRE MOBILITZACIONS
Marc Unitari de la Comunitat Educativa

COMUNICAT DEL MUCE SOBRE LES MOBILITZACIONS PREVISTES PELS SINDICATS

10 de març de 2022

Les organitzacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), en la sessió de treball del dia 9 de març, ha acordat donar suport a les mobilitzacions que els sindicats d'Educació tenen previstes pels propers dies. més
18/2/22
EL DEPARTAMENT MENYSTÉ LA COMUNITAT EDUCATIVA
Marc Unitari de la Comunitat Educativa
18 de febrer de 2022
El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), volem manifestar la pèrdua de
confiança amb el Departament d'Educació
i en la política que està impulsant el Sr.
Josep Gonzàlez-Cambray, Conseller d'Educació. més
22/9/21
EL MUCE RECLAMA MESURES PER FER FRONT A LES DESIGUALTATS EDUCATIVES
Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya

Avui, 22 de setembre de 2021, hem realitzat la lectura de les reivindicacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), plataforma formada per diverses entitats i organitzacions relacionades amb el sistema educatiu de Catalunya, en defensa de l'educació pública.
Us enllacem al vídeo de la roda de premsa i al document que s'ha llegit i serà presentat a Conselleria.

més
24/10/18
MANIFESTACIÓ PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, DEMOCRÀTICA I EQUITATIVA
Marc Unitari de la Comunitat Educativa

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) té com a objectiu defensar una educació pública, inclusiva, gratuïta, universal, catalana, laica, feminista i coeducativa, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat d'oportunitats i adequadament finançada. Demanem un creixement sostingut del pressupost educatiu que permeti atendre tot l'alumnat.
més
4/9/15
EL MUCE DESMUNTA EL TRIOMFALISME I EVIDENCIA L'ESTAT ACTUAL DE L'EDUCACIÓ A CATALUNYA
Roda de premsa del MUCE del 4 de setembre de 2015.

La Conselleria d'Ensenyament un cop més fa un discurs triomfalista de la gestió de govern realitzada en aquests darrers anys.
El MUCE lamenta la falta de realisme i es veu obligat a recordar aquests darrers anys de govern del PP a Madrid i de Convergència a Catalunya on s'han produït gravíssims retrocessos en l'ensenyament.

1. Economia
- A nivell dels pressupostos generals de l'estat en cinc anys s'ha retallat el 20% de la partida educativa. A Catalunya la inversió en educació és el 3,6% del PIB, davant el 5,2 % de mitjana de la UE.
- El Departament d'Ensenyament primer va reduir i ara s'ha suprimit el finançament de les escoles bressol públiques, les escoles municipals de música i dansa.
- S'han augmentat les taxes universitàries un 65% en tan sols un curs i hi ha una insuficiència de recursos en beques.
- S'han imposat taxes en la formació professional pública i es manté una insuficient oferta de places.
- S'han incrementat les taxes en les Escoles Oficials d'Idiomes.
- La insuficiència de beques de menjador i el retard en el pagament malgrat l'espectacular augment de les necessitats socials.
- Desaparició del finançament de les activitats d'acollida, extraescolars, per la socialització de llibres de text i material curricular sovint portades voluntàriament per les AMPES
- Davallada de noves construccions escolars amb el consegüent augment de les aules prefabricades ( més de 1000) i dels programes de reforma i manteniment d'edificis.
- Els centres educatius públics han vist reduït els seus pressupostos més d'un 25% i encara pateixen una política restrictiva en la substitució del professorat de baixa. més
7/5/15
DES DEL MUCE ENS POSICIONEM DAVANT LA DEMANDA DE REPETIR LA PREINSCRIPCIÓ PER RAONS DE LLENGUA
Posició del Marc Unitari de la Comunitat Educativa, davant la demanda del Govern espanyol al TSJ de Catalunya per repetir la preinscripció i matrícula en els centres educatius d'Educació Infantil, Primària i Secundària.

Un cop més el ministeri d'educació vol desestabilitzar el funcionament dels centres educatius a Catalunya per la via judicial.

Un cop finalitzat el procés de preinscripció i matriculació de tot l'ensenyament obligatori, aquesta mesura podria significar un retard en la planificació del proper curs generant una sobrecàrrega als totes les propostes pel curs vinent incrementant el malestar i la incertesa en les famílies i professionals..

Com entitats del MUCE hem recolzat obertament el procés d'immersió lingüística que tan bons resultats ha donat a Catalunya, tant en l'aprenentatge de les llengües com per a la cohesió social, i ens hem posicionat de manera clara i contundent contra les polítiques recentralitzadores i autoritàries que pretén imposar la LOMCE.

Costa entendre aquesta nova ofensiva del Ministre Wert sense recordar el calendari electoral i els fluixos resultats que preveu el Partit en el govern a Madrid.

Lamentem que un cop més es vulgui utilitzar la comunitat escolar – l'alumnat, les famílies i el professorat - com a camp de batalla en un combat de baixa política electoralista, per crear incertesa sobretot a les famílies i també als centres que han iniciat ja el procés d'inscripció.

Ens refermem en el rebuig a la política educativa del ministeri i reclamem unitat i contundència davant d'aquestes maniobres tan grolleres. més
27/3/15
LES TRAÏCIONS DE LA CONSELLERA D'ENSENYAMENT A LA COMUNITAT EDUCATIVA
COMUNICAT DEL MUCE, Marc Unitari de la Comunitat Educativa
25 de març de 2015


Les organitzacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa reclamen a la Generalitat les polítiques educatives necessàries i al Parlament de Catalunya que legisli per garantir plenament el dret a l'educació en el nostre país.

El Departament no paga l'escola bressol
La Generalitat s'ha desentès del finançament i la creació de places d'Escola Bressol, així com de la seva orientació educativa i social. La capacitat normativa i financera dels ajuntaments i de les diputacions és limitada. Això comporta un encariment del servei que el fa inviable per a les persones que més el necessiten.

El Departament d'Ensenyament no planifica, ni construeix places públiques
El Departament d'Ensenyament s'ha inhibit de la planificació escolar i de la creació de places escolars públiques, amb tancaments de grups de p·3 a escoles públiques. L'increment de l'alumnat continua i continuarà durant alguns anys. El manteniment dels barracots, l'increment de ràtios i la privatització de l'oferta són les respostes del Departament. El MUCE denuncia el tractament desigual del Departament d'Ensenyament amb la xarxa pública vers la privada concertada, i reitera que el Departament segueix una planificació que pot tenir efectes sobre l'equitat.
Tot i les continues retallades, les comunitats educatives dels centres estan fent un gran esforç per mantenir la qualitat de l'educació malgrat les retallades i resistir l'aplicació de la LOMCE. És per això que el MUCE ha fet una campanya de promoció de l'educació pública, entenent que la comunitat educativa ha d'exercir la titularitat, el lideratge i la promoció d'aquests centres, encara que sigui sense la concurrència del Departament d'Ensenyament. més
1/10/07
L'EDUCACIÓ PÚBLICA: MÉS EQUITAT, MÉS QUALITAT
L'equitat en educació

Llibre sorgit de la Jornada del Marc Unitari de la Comunitat Educativa

Factors de desigualtat en l'educació i com vetllem per una educació cooperativa i de coresponsabilitat, amb propostes per l'equitat com un dret bàsic de la ciutadania present i futura.

Davant la preocupació compartida per tota la Comunitat Educativa de Catalunya per l'agreujant risc de fractura social que podia comportar la consolidació d'una doble xarxa de centres diferenciats per l'estatus econòmic, cultural o social de l'alumnat i les seves famílies, va sorgir la necessitat de realitzar un debat al voltant de l'educació pública, laica i de qualitat.

Per una "ciutadania més preparada per al progrés social i econòmic del país i a la vegada més compromesa i solidària amb l'equitat i la justícia social arreu del món"

També amb l'objectiu que aquestes aportacions donessin resposta als reptes actuals i futurs, i ajudessin a millorar el nostre sistema educatiu al servei d'una "ciutadania més preparada per al progrés social i econòmic del país i a la vegada més compromesa i solidària amb l'equitat i la justícia social arreu del món".

El recull que avui fem visible, és un recull del que per nosaltres és irrenunciable: l'equitat per una qualitat educativa, com una de les contribucions més importants que pot fer l'educació, al benestar i al futur col·lectiu de la nostra gent, dels i les nostres ciutadanes presents i futures.

Et recomanem descarregar-te el llibre en versió pdf, situat a la dreta d'aquesta entrada. més
15/1/05
UN COMPROMÍS PER L'EDUCACIÓ DE CATALUNYA
Proposta de línies prioritàries d'intervenció per al canvi educatiu.

Necessitem impulsar canvis per millorar el nostre sistema educatiu perquè realment doni resposta a les demandes de la nova societat del coneixement i el nou marc polític. Volem situar l'educació com un dels aspectes clau de la societat del futur i això ens va portar a elaborar aquest document, i amb la col·laboració de tota la comunitat educativa (MUCE).

L'educació de la ciutadania és clau en la societat actual

El document que us proposem a continuació és un recull de les prioritats que cal abordar i alhora una proposta de mecanismes de participació com a garantía perquè els canvis que s'impulsin es duguin a terme amb el màxim de consens. més
temes
etiquetes
cerca

x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.