ÀMBITS
Fundació Catalana de l'Esplai
La Fundació Catalana de l'Esplai és una entitat sense afany de lucre que té per missió educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.
La missió de la Fundació Catalana de l'Esplai es concreta en la prestació de serveis i programes educatius integrals a les escoles, l'educació per a la salut i prevenció de drogodependències, la gestió d'equipaments i programes d'educació ambiental, cursos de formació i serveis de gestió per al món associatiu i projectes per la inclusió digital. Integra també l'acció d'una Federació i dels seus centres d'esplai, així com la tasca de la Fundación Esplai, d'àmbit estatal, i l'impuls de programes de cooperació internacional.
La proposta global de projectes impulsats per la Fundació es caracteritza per:
Voluntat educativa
Opció per la inclusió i la transformació social
Compromís mediambiental i de sostenibilitat
Aposta per la qualitat del servei
Compromís per la coresponsabilitat
Impuls al Tercer Sector
Treball en xarxa
La visió de la Fundació es concreta en voler ser una organització reconeguda i sostenible, que combina la lògica local i global en la seva actuació i presència territorial. Es caracteritza per la qualitat i la innovació i per establir aliances estratègiques, especialment amb els ajuntaments i el món local en general.
Fundació Escolta Josep Carol
Les principals línies d'actuació de la Fundació són:
-La formació d'educadors i educadores, impartida des de l'Escola FORCA: formació inicial, continuada, generalista i específica d'educadors i educadores en el lleure per tal de desenvolupar activitats amb infants i joves que siguin de qualitat.
-La formació de joves a través d'iniciatives que combinen la reflexió amb l'acció i analitzen les qüestions que els afecten i els envolten per tal d'aconseguir una societat més crítica i capacitada per transformar-se.
-L'acció educativa, que s'estructura en diversos projectes destinats a infants i joves, tant en l'àmbit de l'educació no formal com també en el de l'ensenyament reglat. Aquests projectes es construeixen des de la metodologia escolta, fonamentalment basada en la pedagogia de l'acció.
-La recerca en els camps educatiu i social i la generació de reflexió i pensament en aquests àmbits, com també l'assessorament a institucions i organitzacions, tot potenciant el treball en xarxa en temes d'interès per a la comunitat educativa.
-La creació i la gestió de recursos, tant pedagògics, com tècnics i logístics, per tal de donar suport a la tasca dels diferents agents educatius.
-La dinamització d'Amescoltes, la Xarxa de suport a Escoltes Catalans que té per finalitat canalitzar el suport ciutadà a l'escoltisme que vulguin aportar persones amigues del moviment, pares i mares o antigues i antics escoltes.