somescola
14/11/17
SOMESCOLA: DEMOCRÀTICA, COHESIONADORA, CATALANA
Decàleg de principis actualitzat per la consolidació, protecció i millora del model educatiu català de SomEscola.

Plataforma de la qual en formem part com a FMRPC.

Somescola va néixer fa sis anys amb l'objectiu de coordinar totes aquelles persones i entitats que es comprometen a actuar de manera activa en suport del model educatiu català, que contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure i que no separi els infants i joves per la seva llengua d'origen. més
27/11/14
SOMESCOLA REP LA MEDALLA D'OR DE LA CIUTAT DE BARCELONA
Article extret de la pàgina web de Somescola.cat

"Somescola.cat ha rebut aquest dimecres la Medalla d'Or de la ciutat de Barcelona en reconeixement "a la tasca cívica i social en el camp de l'educació i del compromís en defensa de l'escola pública catalana de qualitat", atorgada per l'Ajuntament de Barcelona.

En nom de la coordinadora formada per 43 entitats, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va recollir la Medalla d'Or lliurada per l'alcalde Xavier Trias.

Somescola.cat va ser un dels 25 guardons individuals i col·lectius que han destacat aquest 2014 en el desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics. El guardó es va crear el 1997 per commemorar el centenari de l'annexió dels pobles del pla a la ciutat."


Des de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, com a membres integrants de la plataforma Somescola.cat, volem felicitar-los pel reconeixement rebut per la tasca cívica i social en el camp de l'educació i el compromís per l'escola pública catalana i de qualitat.


més
12/3/12
LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA, MÈTODE PEDAGÒGIC D'ÈXIT EDUCATIU
La llengua és la principal eina d'expressió d'un pais, l'educació és la principal eina per a la formació de la ciutadania d'un poble. Catalunya ha viscut durant els darrers trenta anys una experiència d'ús i de treball de la llengua, a través de la immersió lingüística als centres educatius, que ha estat motiu de satisfacció interna per part de les comunitats educatives i un model seguit i avalat per part de lingüistes de reconeixement internacional. A més, les avaluacions en tema de llengua han contrastat que les competències de les dues llengües oficials de l'Estat s'assoleixen en acabar l'educació obligatòria.

El passat mes de desembre la sentencia del Tribunal Suprem i el passat dos de setembre per part del TSJC posaven en qüestió aquest model d'èxit sentit i avalat. Per això, com a entitat que aplega professorat, educacadors i educadores de vint-i-cinc Moviments de Renovació Pedagògica del pais, àmbits de treball que abasten nombroses etapes i sectors de l'educació i d'entitats que treballen per la formació des de les institucions educatives formals i des de l'educació del lleure, volem manifestar:
més
ON SOM
Avda. Drassanes, 3 3r
08001 - Barcelona
Tel: 934817388 Mòb: 640801524
CONTACTA'NS
Email: federacio@mrp.cat
NIF: G-58245259
Registre d'Associacions n.89 sec 2a.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.