Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
m |
MANIFEST INICI #EESTIU15: ANTROPOLOGIA DE LA VULNERABILITAT
1/7/15
MANIFEST INICI #Eestiu15: Antropologia de la vulnerabilitat · FMRPC
MIE Lleida

"Tota violència és aliena als valors que constitueixen l'essència de l'educació". FMRPC 2015


Avui que és un dia de goig i una festa per nosaltres pel fet d'aplegar a tantes persones implicades en l'educació, ens agradaria retre homenatge al company ABEL MARTÍNEZ que va ser víctima d'un brutal assassinat per part d'un estudiant.

Des del MIE de Lleida, volem posar de manifest que les situacions de violència en els centres escolars, no són circumstàncies tant aïllades ni escadusseres com els mitjans de comunicació van difondre. Sovint aquestes situacions no es fan públiques ni per part del professorat, per evitar una imatge de desacreditació del centre, ni per part de l'administració per qüestions d'imatge.

És una realitat que el malestar d'alguns dels nostres joves i adolescents es fa present en molts situacions d'escola i aula. Els psiquiatres xifren fins a un 20% els nens i adolescents que tenen "alguna problemàtica" de salut mental, un percentatge que inclou tot tipus de trastorns. Una realitat que no es correspon amb la formació dels docents per saber actuar, ni amb les ajudes professionals tant de psicòlegs com de tècnics per ajudar a gestionar i conduir aquestes situacions.

Mala peça al teler ara, en temps de retallades.

El tractament informatiu i les reaccions del mateix Departament d'Ensenyament en l'assassinat del company Abel Martínez, són un indicador del prestigi i de la rellevància que la societat actual atorga als mestres. Un mal endèmic, que s'ha anat coent a base del descrèdit d'alguns pares en mitjans informatius i de la mateixa inspecció del D d'E que davant d'un problema menysté les argumentacions de mestres i professionals enfront d'altres.
La Generalitat va anunciar el juliol passat un pla pilot de suport a la detecció de problemes de conducta a l'escola i la posada en marxa d'unitats funcionals conjuntes entre Salut, Benestar i Ensenyament. Tant de bo que estigués en marxa el pla de suport conductual per la detecció de trastorns de conducta, tant en la primera infància com en l'adolescència. El seu funcionament potser hagués estalviat l'agressió i la mort innecessària del company de l'Institut Joan Fuster.

ON SOM
Avda. Drassanes, 3 3r
08001 - Barcelona
Tel: 934817388 Mòb: 640801524
CONTACTA'NS
Email: federacio@mrp.cat NIF: G-58245259
Registre d'Associacions n.89 sec 2a.
avís legal, privacitat i cookies
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.