Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
l |
LES RETALLADES A EDUCACIÓ
27/1/12
Les retallades a educació · FMRPC
Finalment aquesta setmana s'han presentat els pressupostos del Departament d'Ensenyament al Parlament de Catalunya. Novament veiem que hi ha una reducció que s'afegeix a la de l'any passat. Cal preguntar-se com afectaran aquestes retallades a tots els infants i joves que aprenen als nostres centres educatius?

La situació és especialment preocupant perquè any rere any veiem com s'incrementa el nombre de matriculacions i les xifres dels pressupostos van baixant. Aquestes generacions d'alumnes més joves són les que han d'aprendre acompanyats del món digital, de l'ensenyança personalitzada, etc elements esenciasl per l'equitat i que necessiten d'una inversió decidida.

Com serà possible amb un pressupost cada vegada més minso?

Ja vam expressar conjuntament amb la comunitat educativa els dos últims anys que l'educació és la millor via per sortir de la crisi econòmica, la via de les retallades té el seriós risc d'afectar a la qualitat que necessita el nostre sistema educatiu. Estem en moments delicats socialment i, fa faltar resaltar el valor educatiu de l'educació infantil de primer cicle que es veu afectada especialemnt, una edat important per al desenvolupament de la infància i per a la detecció precoç de necessitats.

L'educació infantil i, en general tota l'obligatòria i postobligatòria necessita unes ràtios i uns recursos humans i materials adequats per poder atendre les necessitats de l'alumnat, el professorat requereix temps de preparació, coordinació i recursos formatius per poder desenvolupar la seva tasca. Els centres educatius han de tenir prou pressupost per poder fer front a les seves despeses de funcionament.

El paper de l'administració

Cal que es promogui l'equitat i es pugui dotar d'ajuts a l'alumnat de les famílies que més ho necessiten. En definitiva cal estar molt amatents perquè no es poden creuar les línies vermelles que afectin la qualitat del sistema. Creiem i hem expressat la necessitat d'un compromís professional, però ha d'anar acompanyat d'un compromís social, i també d'un compromís polític dels Governs i les administracions envers l'educació.

4 NOVEMBRE
JORNADA: L'ETAPA 0-6. SITUACIÓ ACTUAL I PERSPECTIVES
ON SOM
Avda. Drassanes, 3 3r
08001 - Barcelona
Tel: 934817388 Mòb: 640801524
CONTACTA'NS
Email: federacio@mrp.cat NIF: G-58245259
Registre d'Associacions n.89 sec 2a.
avís legal, privacitat i cookies
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.