Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
v |
VI REPENSEM L'ESCOLA: AVANCEM COL·LECTIVAMENT?
19/6/17
MRP de Girona

AVANCEM COL·LECTIVAMENT?
Quins reptes tenim per caminar cap a una educació alliberadora i equitativa?

Vam dedicar la Jornada a la nostra companya Núria Terés, persona compromesa en l'educació i la renovació pedagògica, i gran defensora del treball comunitari.

Dissabte al matí a l'Escola Annexa de Girona persones de diferents àmbits relacionats amb l'educació pública (representats de les famílies, del treball social i comunitari, de les escoles i instituts, dels MRPs...) ens vam trobar per reflexionar i donar resposta als múltiples reptes que ens planteja avui l'educació d'infants i joves.

En Ramon Casadevall i la Fina Espinosa vam obrir el debat. El primer ens va convidar a dedicar un minut per imaginar què volem, ens deia: L'alliberament ve de l'autoafirmació. També: Som rutinaris i tossuts, per naturalesa posem resistència al canvi, i ens convidava a establir noves rutines, un pas petit cada dia. I afegia: No som responsables de l'educació, ho és la tribu. Hem passat de ser transmissors a ser una ajuda perquè algú aprengui. La Fina afirmava: Només trobem una manera d'avançar i és junts. I analitzant la complexitat del moment actual denunciava les múltiples pressions: institucional, política i social, que ens allunyen d'allò que hem de fer i sabem fer, en el seu cas el treball familiar i comunitari. Se'ns demana justificar accions i donar resultats i cal recuperar l'espai per a la reflexió, repensar posicionaments ideològics, ètics, polítics i socials. Alertava de la perversió del llenguatge que s'ha fet. Per acabar, afirmava que ens cal assumir que som professionals multitasques.

Els quatre espais de conversa posteriors els vam resumir en quatre murals que posaven la mirada en:
Davant la complexitat, petits canvis i estratègia.
Superar la dictadura del currículum, simplificar-lo.
Fer pinya infants, comunitat, societat, entorn.
El què tu ets, no ho pots veure. El què tu veus, forma part de tu.
Jo vull... de mica en mica, responsabilitat individual, voluntat de canvi.
Un gran altaveu per fer-nos sentir: educació emocional i tutories compartides als INS, vincle, acompanyament, comunicació, participació real de les famílies...
Vam acabar celebrant el desenvolupament de la jornada convençuts que cal, més que mai, defensar els serveis públics de qualitat. Vam convidar a participar a la propera assemblea del MRP de Girona, oberta a tothom, pel proper dia 6 de juny, a les 6h de la tarda a la mateixa Escola Annexa.

Trobareu tota la informació de la jornada al bloc del MRP de Girona: http://mrpdegirona.blogspot.com.es/

ON SOM
Avda. Drassanes, 3 3r
08001 - Barcelona
Tel: 934817388 Mòb: 640801524
CONTACTA'NS
Email: federacio@mrp.cat NIF: G-58245259
Registre d'Associacions n.89 sec 2a.
avís legal, privacitat i cookies
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.