Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
c |
CONFIEM EN L'ESCOLA PÚBLICA
27/3/17
La FaPaC llença una campanya viral en defensa de l'educació pública.

Ens adherim a la FaPaC a animar les famílies a matricular els infants a l'escola pública.

L'entitat celebra que, per primera vegada en democràcia, els màxims càrrecs institucionals del país confiïn en l'escola pública per educar els seus fills.

Enllaç al web de FAPAC clicant aquí.

La FAPAC, entitat que aplega més de 2.200 AMPAs d'arreu de Catalunya i que representa més de 400.000 famílies, vol fer una crida al conjunt de la ciutadania perquè, durant el període de pre-matriculacions escolars que va començar dijous, faci una aposta decidida per l'escola pública. Per aconseguir-ho, ha fet públic a les xarxes socials un vídeo en què una desena de personalitats que porten o han portat els seus fills i filles a l'escola pública expliquen els motius de la seva decisió i encoratgen el conjunt de la ciutadania a tenir en compte aquesta opció.

Entre les personalitats que apareixen a la gravació hi sobresurten notablement l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el 130è. president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'entitat vol recalcar el fet que és la primera vegada en la història de la democràcia en què els representants de les dues màximes institucions del país confien en l'escola pública per educar els seus fills i filles, i se'n felicita públicament. La FAPAC veu com un signe de normalitat i progrés democràtic que l'escola de tots sigui realment de tots, i que els representants polítics del conjunt de la ciutadania hi confiïn plenament.

"A Catalunya tenim un gran sistema educatiu en el qual l'escola pública excel·leix d'una manera particular", assegura el president de la Generalitat, mostrant-se convençut que les seves filles "estan en molt bones mans a l'escola pública". L'alcaldessa de Barcelona, al seu torn, recalca: "Si volem una societat més democràtica, més cohesionada, que garanteixi la igualtat d'oportunitats, l'educació en valors comptant amb la diversitat del que és la nostra societat, és imprescindible comptar amb una escola pública i de qualitat."

D'altres mares i pares d'alumnes que s'han ofert voluntàriament a participar en l'acció són el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i catedràtic de Filosofia Jaume Casals, les actrius Mercè Sampietro i Cristina Brondo, la infermera i escriptora Laila Karrouch, el cantant Joan Pons "El Petit de Cal Eril" i els actors David Bagés i Joan Valentí. Tots plegats mostren amb la seva experiència l'excel·lència del sistema educatiu públic de Catalunya, que la FAPAC considera primordial per garantir una societat formada, cohesionada, crítica i preparada per als reptes del demà. L'entitat considera que l'escola ha de ser una institució que garanteixi l'ascensor social, i disposar d'una xarxa pública forta és la que ho facilita.

La FAPAC ha considerat necessari dur a terme aquesta acció a les xarxes socials després de constatar que el departament d'Ensenyament opta per inhibir-se en aquest camp, i li demana que de cara a propers cursos entomi la responsabilitat de fomentar les matriculacions a la xarxa educativa de la qual n'és titular.

"Entre tots construïm l'escola de tots"

La presidenta de l'entitat, Montse Conejo, ha destacat aquest dilluns en roda de premsa: "Tots aquests pares i mares, i molts més arreu de Catalunya, confien en l'escola pública, en l'escola de tots plegats. Potser ens queixem per això o per allò. I potser ho fem tot sovint. Però precisament si ho fem és perquè volem millorar l'escola de tots, volem que compleixi els màxims estàndards de qualitat educativa i que formi els ciutadans del futur de manera excel·lent. Ciutadans crítics, creatius, innovadors, inquiets, feliços, exigents, motivats, investigadors... En definitiva, ciutadans a l'altura dels reptes als que s'hauran d'enfrontar." Per aquest motiu, ha fet una crida al conjunt de famílies que aquests dies han de triar centre per als seus fills: "Confieu en l'escola pública del vostre barri, del vostre poble, de la vostra ciutat. Perquè entre tots construïm l'escola de tots."

Sobre la decisió de Carles Puigdemont i Ada Colau d'escolaritzar els seus fills en centres públics, Conejo ha exposat: "És històric que president de la Generalitat i alcalde/alcaldessa de Barcelona portin els seus fills i filles als centres que gestionen directament. Fins ara això no havia acabat de ser així, i confiem que aquesta situació marqui un abans i un després en la realitat política d'aquest país."

ON SOM
Avda. Drassanes, 3 3r
08001 - Barcelona
Tel: 934817388 Mòb: 640801524
CONTACTA'NS
Email: federacio@mrp.cat NIF: G-58245259
Registre d'Associacions n.89 sec 2a.
avís legal, privacitat i cookies
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.